Porträttfotokurs 11-15 oktober 2023 Spanien

Häng med till vackra Costa Blanka för en vecka späckad med fotografering! Låt dig inspireras av det varma sensommarljuset, och känn lugnet från det magiska landskapet som omger vår lilla oas här uppe bland bergen. Lär dig att förstå ljus, komponera intressanta bilder, fånga känslan i en persons ögon och bli bekväm med att fotografera människor. 

Börja dagen med en härlig yogaklass ute på vår terass och njut av de sagolika vyerna i soluppgången. Tänkt dig därefter ett dopp i poolen, och sedan en näringsrik frukost medan vi går igenom dagens aktiviteter tillsammans. Kanske åker vi in till den pittoreska byn Altea där du får lära dig om gatufotograferingens konst, eller också tittar vi närmre på hur man kan fotografera porträtt i olika ljus utomhus. På kvällarna äter vi middag tillsammans, sippar på ett glas närproducerat vin, och tittar på filmer om fotografi i vår utomhusbiograf. Dessutom kommer det finnas gott om tid för er att utforska, åka till stranden, eller att ta en fika i byn. 

Vi lär oss av varandra genom att jobba med varandra som modeller, och att diskutera våra bilder inom gruppen. Kursen blandar teknik och praktiska övningar, och passar såväl nybörjaren som den erfarne porträttfotografen som vill hitta ny inspiration. Tid kommer att avsättas för personlig handledning, och ni får gärna visa upp ett projekt som ni behöver feedback på, eller om det är någon specifik teknisk fråga som ni vill ha hjälp med. 

Ni tar själva med den utrustning ni vill fotografera med. Det går precis lika bra att använda en systemkamera som en mobilkamera, det är er kurs och ni som bestämmer hur ni vill jobba.

Vi ser fram emot en underbar vecka med minnen för livet! 

Kostnad: från 12 500 SEK per person inklusive boende, mat och transport till och från kursgården från Alicante. Flyg ingår inte.

Mejla oss för mer information och anmälan: info@kiiavalavaara.se

Bilderna på denna sida är tagna av Lighttrapper, Den Lilla Fotobyrån, Kiia Valavaara och Asher Gaudion-Hurford.

Kursledare

Kiia Valavaara (f. 1987) arbetar som frilansfotograf och retuschör med inriktning på mode, porträtt- och reklamfotografi. Hon har sin studio i Malmö, men har varit verksam såväl i Stockholm som Helsingfors och Melbourne.

Kiia utbildade sig på Gamleby Fotoskola 2013-2015, och hennes bilder har sedan dess synts i olika internationella magasin och utställningar. Som retuchör arbetar hon med både stora och små byråer och kampanjer.
Kompositionen i bilderna är ofta enkel och stillsam, och inspiration hittar hon i den skandinaviska naturen och årstiderna. Kiia strävar efter mjukhet i ljuset oavsett om hon jobbar med blixtar eller det befintliga ljuset.

Boendet
Vår underbara tvåplans-villa är belägen i bergen ungefär 45 minuter nordost om Alicante. Här finns gott om vandringsleder och det tar ungefär 15 minuter till närmaste strand. Vi har en härlig pool, gott om utrymme att strosa runt, eller att njuta av en bok i skuggan av palmerna. Rummen på ovanvåningen har eget badrum och balkong. Rummen på nedervåningen har delat badrum och uteplats. Läs mer på www.karmavida.es 

Rum med delat badrum
På bottenvåningen finns våra mysiga, lite mindre rum med delat badrum i hallen. Rummen har en uteplats att tillgå, och det finns såväl rum med två sängar, eller dubbelsäng. Observera att ni kanske behöver dela rum. Är ni två personer som åker tillsammans ser vi naturligtvis till att ni får bo ihop. Ange detta i er anmälan.

Kurspris för detta boende: 12 500 SEK per person.

Rum med privat badrum
På ovanvåningen har vi våra lite större rum med balkong och eget badrum. En del av rummen har badkar, andra har dusch. Vi gör så gott vi kan för att ni ska få just det rummet ni önskar. Även här har vi några rum med dubbelsängar, och andra med enkelsängar. 

Kurspris för detta boende: 14 500 SEK per person.

SCHEMA

Dag 1 (11 oktober)

Vi hämtar upp er i Alicante 13.00, och kör därifrån till vår vackra kursgård belägen ungefär 45 minuter därifrån. Vill ni ta er till oss på egen hand så går det naturligtvis bra. Check in är klockan 14.00.

15.00 Välkomstdrink och genomgång av veckan, introduktion av kursledare mm

16.00 Föreläsning / workshop

18.00 Middag

20.00 Filmvisning i vår utomhusbio


Dag 2 (12 oktober)

7.00 Morgonyoga

8.00  Frukost

9.30 Workshop

12.00 Lunch / Egen tid 

14.30 Workshop

18.00 Middag

20.00 Filmvisning i vår utomhusbio


Dag 3 (13 oktober)

06.00 Utflykt fotografering soluppgång 

09.00 Frukost

10.00 Workshop

12.00 Lunch / Egen tid 

14.30 Workshop

18.00 Middag

20.00 Yin Yoga


Dag 4 (14 oktober)

7.00 Morgonyoga

8.00 Frukost

9.00 Utflykt Gatufotografering

12.00 Lunch / Egen tid 

14.30 Workshop

18.00 Middag / Fest

21.00 Filmvisning i vår utomhusbio


Dag 5 (15 oktober)

7.00 Morgonyoga

8.00 Frukost

9.00 Utcheckning från rummen

9.30 Workshop / Kursavslut

11.15 Lättare lunch

12.15 Avfärd mot Alicante

Resegaranti
Vi har ordnat resegaranti hos Kammarkollegiet
Det betyder att du kan få ersättning om din resa blir inställd eller avbruten om vi skulle drabbas av insolvens.

Anmälan

Fyll i formen nedan för att anmäla dig till kursen.
Vi kontaktar dig så fort vi mottagit din anmälan för att bekräfta din plats. 

Vi ser fram emot att träffa dig!


Using Format